Forumul doctoranzilor bursieri
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Despre problema burselor doctorale - discutii

In jos

Despre problema burselor doctorale - discutii Empty Despre problema burselor doctorale - discutii

Mesaj  Admin Lun Feb 27, 2012 10:08 am

Am primit un mesaj interesant al unui doctorand a carui anonimitate o voi proteja. Voi reproduce acest mesaj mai jos. Va invit sa il cititi si sa trageti singuri pareri de pe seama acestuia. Am cenzurat numele proiectului la care se afla, lasand restul mesajului intact.


Legat de problemele pe care le are in prezent derularea proiectului de burse doctorale, este foarte mult de spus. Situatia in ansamblu este mult mai complexa, fată de informatiile ce ajung la nivel de doctoranzi (beneficiari) sau UPB.

Trebuie inceputa discutia cu o regula pe care foarte putini o accepta: Tot ceea ce inseamna proiecte de finantare din fondurile europene (EU) sunt concepute SPECIAL ca rata de absorbtie din tarile sarace sau in curs de dezvoltare, sa fie cat mai mica. De ce? Raspunsul constituie subiectul unei alte discutii.
Daca apar anumite carente si piedici prin care fondurile nu sunt absorbite in Romania (indiferent de ce proiect este vorba), aceste piedici vin in proportie de cca. 80% de la o serie de cercuri financiare de nivel inalt din cadrul Parlamentului European si a Comisiei Europene. Tot ceea ce dezbare si reda presa impreuna cu mijloacele mas-media, sunt minciuni si constituie rezultatul unei campanii puternice de dezinformare și manipulare. Uniunea Europena reprezinta o structura in mare parte clientelara (clientelism de nivel supranational), fiind coordonata de o serie de cercuri complet inchise de sorginte sionista. Noi ca stat din pacate nu suntem in gratiile acestor cercuri, in mare parte din motive istorice si geostrategice.

Lucrurile aceste sunt cu atat mai acute, cu cat proiectul de finantare este mai amplu, mai important si implica sume mai mari.

Nu consider necesar a insista si detalia asupra ideilor de mai sus.

In ceea ce priveste proiectul burselor doctorale CENZURAT (in cazul meu) derulat prin intermediul POSDRU (fonduri structurale), este vorba de piedici pur POLITICE combinate cu o serie de inginerii financiare din cadrul PARTII ROMANE responsabile cu implementarea fondurilor, in combinatie cu motivele enuntate anterior. UPB nu are nici o vina.
Cele doua burse livrate dupa asa-zisa ,,blocare,, ce corespund lunilor septembrie si august, livrate in decembrie 2011 si respectiv februarie anul curent, provin din fondurile proprii ale UPB. Rolul celor doua burse ,,cadou,, al UPB a fost de a mai diminua pe cat posibil amarul doctoranzilor pe ultima etapa a studiilor, etapa in care din pacate sunt mai toti lipsiti de burse, exact perioada in care ca doctorant ai nevoie mai mare de bani.
Problemele legate de livrarea burselor nu cred ca se vor rezolva prea repede, cel putin pana in vara.

Ne aflam intr-un an electoral, la putere este PD-L, iar la conducerea UPB se afla Doamna Ecaterina Andronescu, membru activ al PSD (fost ministru al educatiei si cu o intensa activitate politica). Nu consider necesar a intra in mai multe detalii.

Doctorandul adauga:

Sunt de acord cu publicarea lor fara cea mai mica cenzura pe forum, dar cum ai zis tu, cu ANONIMAT. Nu vreau sa apara numele meu acolo. Vreau totusi sa apuc sa termin cu bine doctoratul. Asa este cel mai bine pentru noi ca doctoranzi. Dau sfatul acesta tuturor celor care vor posta idei proprii pe forum.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam Mar 10, 2012 4:46 am, editata de 1 ori

Admin
Admin

Mesaje : 32
Data de inscriere : 09/01/2012

https://doctoranzi.wikiforum.ro

Sus In jos

Despre problema burselor doctorale - discutii Empty Re: Despre problema burselor doctorale - discutii

Mesaj  Admin Vin Mar 09, 2012 10:45 am

Am primit pe adresa forumului inca un mesaj cu informatii de pe blog-ul unui profesor al Facultatii de Stiinta si Ingineria Materialelor.

Este vorba despre blog-ul Pf. Ion Ciuca.

Citez informatia de interes despre busele POSDRU:

Interesul actual pentru acest proiect este scazut deoarece alte proiecte individuale finanțate din aceleași fonduri au prioritate și nu acestea din care dumneavoastră sunteți plătiți. Nivelul de cofinanțare ridicat pe care universitatea a trebuit să-l asigure pentru toate proiectele POS-DRU a împiedicat-o să constituie un fond tampon de finanțare a burselor dumneavoastră în cazul nefericit de întârziere a efectuării plăților la termenele stabilite. Rezultatul prezent estă că dumneavoastră nu aveți plătite bursele și implicit nu puteți să vă duceți traiul și programul doctoral la bun sfârșit.

Detalii gasiti pe www.ciucaion.ro . Atentie, acest site nu poate fi accesat din Politehnica sau Regie, din cate am fost informat. Incercati din alte retele de internet in caz ca nu functioneaza.
NOTA
Va incurajez pe aceasta cale sa postati informatii si dumneavoastra, acesta este un forum interactiv, sunteti liberi sa va expuneti parerile. Trimitandu-mi mesaje pe adresa forumului acestea vor ajunge tarziu sau deloc pe forum si informatia se poate pierde.

Admin
Admin

Mesaje : 32
Data de inscriere : 09/01/2012

https://doctoranzi.wikiforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum